Gadeidrættens historie

Gadeidrætten er flere hundrede år yngre end de fleste traditionelle idrætsgrene og er opstået i takt med bevægelsen fra land til by.

Det er sport og bevægelse, der er vokset op i en anden og mere moderne kultur end den traditionelle idræt men som stadig spejler vores fritidsliv og samfund.

Som den nye dreng i klassen har gadeidrætten kæmpet for at blive accepteret som den er.

Gadeidrætskulturen er anderledes og ny, men har alligevel mange fællestræk med de almindelige idrætter. Den bliver organiseret på mange nye måder, men kerneværdien er stadig fællesskab og glæden ved bevægelse!

Gadeidrættens discipliner skabes i en ny tid og har derfor gennemgået en anderledes udvikling men har udviklingen har fra starten været præget af medierne og kommercielle interesser.

Gadeidrætten har oplevet en hurtig og voldsom vækst. Som idrætsform og fællesskab har gadeidrætterne gennemgået de samme udviklingstrin som mange andre idrætsgrene med udvikling af konkurrencer, turneringer, regler, professionalisme osv.

Gadeidrætten er en fusion mellem vores moderne kultur og de klassiske idrætters interesser som fællesskab, bevægelse, velvære og glæde.
Fællesskabet er det samme som ved mange andre idrætsaktiviteter, men den moderne og fleksible tilgang til træning, faciliteter og ungdomskultur er anderledes, men mindst lige så ambitiøs!
Det er den høje grad af frihed og selvorganiseringen i gadeidrætten, der tiltrækker mange. Kombinationen af sport og kultur gør gadeidrætten til en hobby og ikke som sur, kedelig træning.

Gadeidrætten er en fællesnævner for kulturen omkring idrætsgrenene. Det er urbane idrætter, der har udviklet sig ud fra andre bevægelsesformer, som surfing, militær bevægelsesfrihed, basketball, fodbold, klatring, dans og musik.

Gadeidrætten er ikke en kategori af specifikke idrætsgrene, men derimod en fællesnævner for kulturen omkring dem, til forskel for ældre idrætsgrene. Gadeidræt udspringer af et nyt behov for udvikling af aktiviteter og bevægelseskultur, som har gået hånd i hånd med den sideløbende urbanisering af samfundet.

En tanke omkring "Gadeidrættens historie"

  1. whoah this blog is excellent i really like reading your articles. Stay up the good work! You already know, many persons are looking around for this info, you could help them greatly. gkeecbdedeeb

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *